Jag skapar för glatta livet....

....har haft några dagar med en massa värk, vilket gör mig off och nere och istället för att vara en hemskare än hemskaste ragatan har jag skapat, dels till Grodans, dels till Scrapbookstore, dels bara för att och sen till det mest spännande, ni vet det hemliga projektet, det är något stort på G, nåt spännande, vill ni veta vad det är? hehe inte riktigt än men ha tålamod, ni kommer att gilla det ,o)
Kramis/LenaS

Lite från oss!

Här kommer några av dealster vi fick ihop igår;Denna LOn var till en av gårdagens tävlingar, man skulle beskriva sig själv med ett ord och detta vart mitt bidrag, blommorna (you do), knapparna och Nallepuh stickers hittar du i scrapstore.se butik

Camilla på scrapstore.se ville att nån av tjejerna skulle skapa något av allt det som kom i DT-paketet och Ronja och jag bestämde oss för att använda samma Gin-X papper, blommorna är primablommor och dem och papprena hittar ni hos scrapstore.se. Den övre LOn har jag gjort och den nedre har Ronja gjort.Jag har genom åren flera gånger sett dem skapa på CD-skivor och LP-skivor och nu äntligen har jag kommit till skott och gjort en. Denna fick Icca att ha på sitt rum, bomman är en primablomma och kommer från scrapbookstore och runt pappret sitter peel off stickers och de bägge finns i scrapstores webbutik.
/LenaS

Hemma igen....

....efter en scrappträffasdag i Stockholm igår. Jättetrevligt att få träffa en massa nya ansikten och några icke nya men som jag inte träffat på länge! Det var Ronjas första träff utanför länsgränserna och både hon och jag fick några LOer gjorda och lite shoppat men sista timmen innan vi for hem var vi rätt trötta och ja hemresan blev en psykisk mardröm. Nästa gång blir det tåg eller så ligger vi kvar över natten, dels började det blåsa och bilen är skitkänslig för blåst eller så är det jag som blir så spänd att jag tycker det känns som om den ska flyga av vägen vid minsta lilla vindby och sen att köra i mörker är inte heller något kul, antar att jag gör det för sällan utanför stan för jag hade så ont och var så slut men stressad när vi kom hem att det tog flera timmar innan jag kunde somna....jaja jag har en massa insperation nu och även om jag inte får så mycket gjort idag pga smärtorna så senare i veckan när jag kan sitta längre vid scrapbordet så kommer det att ploppa upp lite alster från mig här inne och några ska vi nog kunna visa senare idag som vi gjorde igår...
Nu är det bara att se fram mot mässan i karlstad men då slipper jag att köra själv och inte i mörker då ska jag sitta brevid och skriva scrappshoppinglistor ;o) Tack MiaD, Mette, för ett underbartsällskap både dit, där och hem! Och jättekul att få träffa er Hanna (Torsby), Marie G, Jozebell och alla andra jag hann få några ord med under dagen!
En liten undran föresten, ni som har promarkerspennorna, vilka färger börjar man med? Ronja har blivit riktigt sugen på att köpa några, säg 10 stycken och vilka färger ska hon satsa på?
Kramis/LenaS

Vi är nyfikna....

...på vilka som besöker vår blogg? Ser ju att det är mellan 50-80 som varje dag är här inne och kikar runt, lämna gärna en kommentar här i bloggen så lottar vi ut ett litet pris...
/LenaS & RonjaS

Lite nytt babbel från mig....

Jag är jättestolt och glad över att vara en av DTarna i Grodans Glada Gäng och där kommer jag bli kvar tills Lucienne tröttnar på mig ;o) Men så har jag ändå fått chansen x 2 just nu dels har jag fått chansen att vara med i ett spännande än så länge hemligt scrapprojekt men om några veckor kommer ni att få veta vad så där kan jag inte avslöja mer. Men jag kommer också att få skapa lite åt Camilla som har scrapbookstore.se och det känns också jättekul och spännande såklart! Inser att jag är jätteprioriterad som får dessa chanser och är rädd om dem, jag har inte längre nån prestationsångest när det gäller mitt scrappande utan gör det för att det är kul men älskar utmaningar och ser alla dessa tre som roliga utmaningar som hjälper mig att utvecklas och förnyas!
Kramis/LenaS

Ni som vill ha mer charms,

vännen Pia har en del i sin blogg http://piakron.blogg.se/ kika gärna in hos henne!
/LenaS

Nu är det jul igen....

Haha lite galet att ladda upp jul-Loer nu men ja jullängtan börjar krypa på mig och det är ju nu alla fina julpapper kommer ut i butikerna och det är då suget att scrappa förra årets julfoton kommer ;o) så med lite alhkofri glögg och julmusik vid scrappbordet fick jag gjort dessa två. Det är Maja designs julkollektion som jag bara älskar, de finns i Grodans butik och just nu får du det underbaar klipparket på köpet om du köper ett papper av varje ur serien, Grodans kommer ju också att finnas på mässan i Helsingborg nästa söndag, annars susar ni in i webbutiken och beställer ;o)
Kramis/LenaS
En liten LO...

På Örebroträffen vann jag ju en tävling och en del av priset var ett papperspacke från scrapbookstore.se och åh vilka kul papper att skapa med, här är min tredje LO  med dessa papper (de andra två finns under scrapfeberbidragen).
/LenaS


Lördag morron....

veckorna verkligen rusar iväg, i måndags hade alla utom R studiedag, på tisdagen skulle vi till läkargruppen för operation av Vs nageltrång på en stortå som inte velat läka trots två operationer på VC och oj vilka underbara männsikor sen vart det ju inte sämre av att den ena sköterskan var intresserad av scrapbooking ;o), sen har dagarna bara flugit fram så var det helg igen typ ;o) jag har scrappat lite men det är hemligheter på G. Veckan började roligt, har fått ett lite större hemligt än så länge scrappigt uppdrag och ett lite mindre typ DT-uppdrag till och jag brinner verkligen för att få skapa, scrappandet är min livlina, jag älskar det och för första gången på några år så har jag sluppit den sega långdragna blocken som brukar komma i början av sommaren och suga sig fast länge. Tror det dels beror på mitt uppdrag hos Grodans, att jag behöver vara igång och scrappa och att jag kommit till en punkt i mitt skapande att jag scrappar  för att jag tycker det är kul, att jag kan scrappa på mitt sätt det finns inga rätt eller fel, sen älskar jag tävlingar och utmaningar som jag gärna hoppar på men jag blir inte det minsta lessen om jag inte vinner utan gläds åt dem som gör det och när jag vinner så blir ju lyckan så klart stor ;o)
Och ni som läst min blogg länge, minns ni att jag förra hösten skrev om att jag drömde om en clip it up? Nu har den äntligen flyttat hit och ska inom kort utrustas med en överdel också, vilken suverän grej!


För er som undrar så finns det fortfarande charms kvar och jag tror att jag kommer ta hem en omgång till och då även lite snöflinor och jultema, tack ni som redan handlat och härligt att höra att ni är nöjda och inte minst att det är lite större charms som inte "försvinner" på Loerna....
ha en bra dag!
Kramis/LenaS

Grodans på Mässan i helsingborg 28/9!

Nu har de underbara Maja Design kommit till Grodans och för er som ska på mässan i Helsingborg den 28/9 så kommer Grodans att finnas där och för er som vill vara säkra på att få med dessa underbara papper eller annat roligt som bla de nya QK 4*8 diesen, som bara kostar 269 kr/st rekomenderar jag att förbeställa före söndag 21/9.

Grodans kommer att delta för första gången som utställare på Helsingborgs Mässa.
Så boka söndagen 28/9 mellan 11.00-18.00
Kom och hälsa på oss där.
Christel och Pia kommer att Dema/inspirera några av deras populära alster.

Vill ni passa på att förbeställa, kan ni göra det via webshoppen:
http://grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se/
skriv i meddelande rutan, hämtas på Helsingborgs Mässa.
OBS! förbeställningar senast söndagen 21/9

Jag vill även göra er uppmärksam på att mässan är på Sundspärlan, så ni inte kör av vana till Idrottens Hus.
Mer info hittar ni på: http://www.scraproom.se/

En dubbel-Lo

Jag har massor av kort som hånfullt skrattar åt mig varje gång jag öppnar lådorna där alla foton som ska scrappas finns och varför? Jo det är foton från situationer där jag tagit massor av kort, när dessa inte får plats på en LO, där jag behöver göra en dubbel, jag avskyr att göra dubbla Loer, tycker det är svårt att få ihop dem. Men ibland ger jag mig själv en utmaning att göra det, att scrappa en "dubbel" och här kommer ett av de senaste Loerna.....min biomams skulle stå på julmarknaden i Wadköping förra året och hon säljer bla stickade tomtar och, de var inte stoppade när hon kom så medans hon fixade det fick Moa klä på dem.
/LenaS


Bloggparty 3 Vinnare!!!

Hihi vi fick en liten påminnelse av någon som undrade när vinnarna skulle delges och vi har haft lite problem att enats men tillslut efter att hela familjen fått säga sitt så hade vi bestämt att vi skulle avslöja idag eftersom scrapfebern tog upp rätt mycket plats i bloggen i helgen och vi var rädda att det skulle "försvinna". Men  nu har vi en vinnare i deltävling 3 nämligen;

ANNE!!!

Sen var det ju som så att alla som deltagit i vårt bloggparty skulle få en lott, har man varit med i alla tre deltävlingarna så fick man tre lotter osv och vi har dragit en lott och på den stod det;

ELLEN!!!

GRATTIS!

Hör av er med adresser och ev önskelista (om ni inte har nån på AoS) så ska vi fixa till lite priser!

lena_orebro@yahoo.se

Kramis/FamiljenS

Mina bidrag till magdas scrapfeber! :D

Tjoo!!
här är mina bidrag till helgens scrapfeber hos magdas :D:D

inspereras av något i ditt hem:
och jag valde att inspereras av vårat vardagsrum ;)och här är resultatet:göra en shabby,romantisk och lantlig LO:skissutmaning:gör en LO som är citychic,läckert och trendigt:EN LO i rosa, brunt och vanilj, kortet har vännen Lisa tagit.kramizzar/RonjaS

Iccas scrapfeberbidrag

Är är Iccas alster;Lo med figurstämplarLo skiss

LenaS scrapfeberbidrag ;o)

I helgen är det scrapfeber hos http://www.magdas.se/ dvs cybercrop där det är en massa kul utmaningar via Nätet och här kommer mina bidrag.
/LenaSGlitter och glamour var temat här och det vart en massa glitterlim både till swirlarna och på bokstäverna ;o)SkissAnnonsutmaningFärgutmaning- rosa, brun och vaniljFörmedla en känsla av ilska och åter fick detta kort på Ronja vara i fokus för en utmaning, man kan tolka det på många sätt.....LO men känsla av stillhetLiftutmaningLo med stämplat motiv

 

Lo i shabby, lantligt och romatiskt stuk


En Lo där man skulle inspereras av något hemma och jag har fem tavlor i vardagsrummet som går i brunt, grönt, vit och de valde jag som insperation till denna LO...

Lite mer skapat...

Jag försöker att göra slut på en del av allt "gammalt" papper jag har i mitt lager och jag varvar med att skapa med lite nyare papper mellan varven. Först ut är en LO med papper från Kaiser som ni hittar i Grodans webbutikSen kommer två Loer gjorda av papper från äldre papperskollektioner, den övre är Basic grey papper och den undre är chatterboxpapper

/LenaS

Helgens alster

Så var det äntligen dags för Örebrosscrappen  igår med runt 80 deltagare, denna gång var vi i en ljusare och trevligare lokal, Tullängsskolans matsal.  Vi hade åter haft tur med givmilda sponsorer så över 65 priser hade vi att lotta ut utöver vinster i tävlingarna. Jag hade dessutom turen på min sida och vinna den första tävlingen, en skisstävling där webmoster gjort skissen, jättekul och jag hade svårt att fatta att jag vunnit när rösterna var räknade, att så många röstat på just min LO, här kommer denJag älskar dessa fotona på Ronja, för några veckor sen drog vi upp till Karslund och hade en rolig fotosession, eller två dagar häll vi på. Här låtsas hon skrika ut sin frustration och när jag såg fotot sen i datorn kände jag direkt att detta var ett foto jag vill få scrappa och det får symbolisera hennes frigörande process....Fjärilen är inglittrade men den vart inte så bra när jag fotade, och tack alla ni som röstade på mig!!Här är Ronjas tolkning av skissen, en jättehärlig LO, fotot har hennes kompis Lisa tagit (ni ska bara veta vilken duktig fotograf den tjejen är!)Dagens sista tävling var en valfri Lo och denna underbara LO var Ronjas bidrag, en Lo som hon själv blev nöjd med och som jag som mamma tyckte var finast! Även detta fotot har kompisen Lisa tagit)Här är min LO till dagens sista tävling, en icke Lena Lo egentligen men ibland är det kul och frigörande att göra något annat, tyvärr kladdade jag själv ut lite av glitterlimmet över det innan det torkat men goa LottaR såg snabbt en lösning, Tack vännen!

/LenaS

Jag har tur.....

....som har världens bästa familj och vänner, har haft några mindre roliga veckor, sista veckan har varit stressig på flera sätt men i morgon är det dags för den stora scrappträffen här i Örebro vilket ska bli så himla kul, brukar inte få så mycket scrappat utan det blir mer en social bit och så brukar man kunna tanka insperation...varje år i mitten av september kommer en jobbig sak från det förflutna i kapp och veckorna innan brukar bli rejält jobbiga och detta år är inget undantag och alltid kommer andra skitsaker till under den här perioden....men jag har världens bästa pappa och styvis som finns där men ett omtänksamt ord och tankar, barnen och vännen finns också och den sista veckan har vi haft en sån där härlig harmoni sins emellan med en massa umgänge tillsammans och mys, vänner som vet eller inte vet har hört av sig och det värmer vare sig det är ett ord via mail, telefon, msn eller irl så tycker jag om er allihop. Om nån vecka vänder det och jag reser mig åter upp och fortsätter traska framåt....får se om vi har lite nya sidor att visa här inne på söndag....
Kramis/LenaS