Mys fika

En Lo om hur viktiga våra små stunder tillsammans är när vi packar fikakorgen och åker ut och fikar....
/LenaS
image226

Fynd med posten....

....förra veckan kom ett trevligt mail från Lifetime Moments att de körde två dagar med 50% på hela AC sortimentet och snabbt som ögat kastade jag mig in på deras sida direkt mailet kom men tyvärr var myket slut men lite fynd vart det, räknade ut att det skulle kostat 565 kr + frakt om jag handlat det här i Sverige nu drog det ca 270 kr inkl frakt....alltid kul att få fynda lite ;o)

/LenaS

image225

Febrigt och

snorigt är det här, jag tror jag fått det Icca hade i slutet av förra veckan, igår låg jag mest hela dagen, idag känner jag mig lite piggare i alla fall....
Här kommer en Lo med bilder från januari-07 när Moa fann att bävern gnagt på ett träd och hon tyckte lite synd om trädet....
/LenaS

image224


Virkade blommor....

Här är en Lo jag gjorde  förra veckan när mamsen skickade ner lite blommor hon virkat efter Karins (www.scrappa.nu) beskrivning. De blev jättesöta och mamsen har lovat att göra flera i flera färger, tack så jätte mycket!!

image222
image223

Jag/vi scrappar

Igår var vi en sväng till Jenny på Stellas.se och köpte bla med ett varsitt tävlingskit och insperationen flödade här så tre LOer fick jag ihop igår em/kväll ( och Ronja nästan två) och jag sugs som en magnet till scrappbordet här har dock kommit överens med mig själv att ta en promenad innan jag sätter mig, är på väg mot ett skov och är glad så länge jag kan och orkar gå för jag blir inte fullt så stel även om smärtan finns där....ska försöka hinna fota ett gäng LOer också för det verkar bli bra fotoväder ;o)
Ha en bra dag!
Kramis/LenaS

DT-uppdrag...

Har ju tidigare haft två DT uppdrag och nu var det ett tag sen det sista avslutades och jag är rätt sugen på ett nytt uppdrag och flera har sökt DT medlemmar nu ett tag men jag kan verkligen inte altra saker och det är en trend som butikerna tagit fasta på och vill att deras DT medlemmar ska kunna....jag tycker inte det blir bra och det är inte ens kul, om nån av er skulle se om någon söker ett DT där man inte behöver altra kan ni väl säga till ;o)
Vill också skicka en tanke till Ronjas kompis Linns familj idag just nu pågår begravningen och fy som jag som inte ens är där gråtit nu. Ronja ville inte att jag skulle följa med och det respekterar jag fullt ut, det är hennes vän och klassen kommer vara tillsammans i kyrkan det är en del av hennes liv som jag inte har eller haft tillgång till så det är helt okej att hon inte ville ha med mig men jag kommer att möta upp henne om en stund vid kyrkan....jag hoppas att detta ändå blir en fin stund för dem och nu kunna få gå vidare....
Ta väl hand om er alla mina vänner där ute i cyberrymden!!
Kram/LenaS

Gör ett litet extra inlägg här idag lördag 26/1...begravningen hade såklart varit jobbig men ändå så fin och det var en lättad stämning. Ronja har också nu under månaden som gått gjort två minialbum, ett album var till Linns föräldrar med foton från högstadietiden och allas fina tankar om Linn som Ronja fick lämna över från alla i klassen och det kändes som om föräldrarna blev glada och det är ju också skönt...
/LenaS

image221



Kärlek....

Här är den första LOn jag gjort med några av papprena som kom från Hildas rum ( www.hildasrum.se) dekommer från Rusty Pickle och är helt underbara. Dekorationerna är lite blandad kompott som jag hade sen innan...
/LenaS

image219
image220

Igår kom mitt fina pris....

....Igår kom de underbara sakerna från www.hildasrum.se som jag valde, valde mest papper då jag känner att jag fullkomligt frosshoppat dekos och bokstäver i alla dess former ett tag nu så det vart mycket papper med kärlekstema och lite filtband (det går åt massor av detta här hemma). Rekomenderar verkligen Angelica på hildas rum otroligt serviceminded och megasnabb leverans (fick betala lite emellan så jag valde förskottsbetalning och dagen efter jag beställt/betalt kom varorna) 
/LenaS
image218

En dubbel...

....har hunnit producera 38 LOer hittills i år och ja de är några men med tanke på den enorma mängd foton som finns framkallade i mina lådor och album så borde jag dubbla takten om jag nånsin ska hinna ikapp ;o) och jag vet att mitt scrappande är som en berg och dalbana, vissa perioder blir det 1-3 LOer per dag sen kan det bli en LO per vecka en period. Jag försöker scrappa av en hög äldre papper också och de två LOer som uppmärksammats denna veckan är ju gjorda på äldre BG kollektioner och det är kul att det inte hela tiden är LOer med de senaste papprena som uppmärksammats (vet att det såklart lätt blir så eftersom vår hobby trots allt är en trendkänslig hobby). Jag älskar också sephiabilderna, både Ronja o Moa har den funktionen i sina kameror och jag ska försöka att fota mer med dem, likaså i svartvitt (säg inte att jag ska fixa bilderna tagna med systemkameran i photoshop för det går över mitt intellekt)....
/LenaS


image217

Åh jag måste få jubla igen....

...har nyss sett att jag fått en Lo på http://veckansskiss.blogspot.com/ lite extra uppmärksammad denna veckan, deras motivering lyder:

Denna layout är så enormt vacker och harmonisk!
Helt enkelt underbar!

Åh vad sådana här saker gör mig glad!!

Kramis/LenaS

image216

JAG VANN!!

Åh det är helt otroligt!! Tårarna rinner här av glädje just nu! När tråkigheter efter tråkigheter avlöser varann här hemma så kommer en sån här sak, jag vann skissutmaningen hos http://www.hildasrum.se/, får välja varor i deras butik för 200 kr!!
/Lena S

image215

Ett bidrag till CC.....och ett altrat marsvin....

Här är två bidrag till cybercropen på AoS och det första är efter skissen där sen har jag lekt lite och "altrat" vårt marsvin ;o)
/RonjaS

image212
image214

Viktiga ord

Här är ytterligare ett tävlingsbidrag till en annan av tävlingarna som Scrapp Addicted hade och inte heller denna gång vart det nån vinst ;o) Man skulle skapa utifrån orden empati, ödmjukhet och respektfullhet och eftersom detta är tre viktiga ord genom livet ska jag scrappa en LO till var och ett av barnen med innebörden av dessa ord....
....om nån missat har jag uppdaterat inredningsbloggen lite och mer blir det under dagen idag....
/LenaS

image211

Häxa på vift

Här är en LO till en färgtävling hos Scrap Addicted, det vart ingen vinst och nu kan jag visa den här på bloggen
/LenaS

image210

Åh tack snällaste Carina!!!

När jag kikade in på Carina Ls blogg idag så hade jag fått detta:

image289
"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Blev alldeles rörd och jättetack Carina!!
Det finns så otroligt många som insperar och betyder så mycket för mig och jag kommer säkert glömma nån men alla ni som läser min blogg får denna av mig!!!
Kramis/LenaS

Bra postdagar....

Igår landade ett välfyllt kuvär från en tjej på Scrappiz som delade med sig av sina spetsar och knappar. Idag kom ett  kuvär från en annan tjej på scrappiz som jag fick svart spets av. Tack tjejer!!! Och idag kom mina MM rub ons som jag köpte via ebay för ca 90 kr inkl frakt. Jag tycker jättemycket om dessa trots att de funnits länge och med tanke på att de kostar runt 100 kr/st här hemma så är jag glad över mitt lilla fynd ;o)
/LenaS

image209

Bara lite babbel....

...blä är så himla trött här, Moa har åter ett blåsangrepp i munnen så hon är hemma med mig och det i sig är ganska mysigt. Har under året fått ihop 31 LOer så året har börjat bra men hm det går ju åt lite saker här så när jag fyller om en månad så står bidrag till scrapkassan högst upp på min önskelista, bara så ni vet ni som firar mig ;o) Är sugen på att köpa ett QK Diesel Grand , just nu kostar det 99,99 dollar, undrar hur länge? Nån som har koll? Finns några andra alfabeten jag vill ha också....ja ni läste rätt....*ler*....sålde alla alfabeten och revan i somras och det ångrar jag absolut inte, fick ju Sillen, ett nyinrett hem och slapp vända på varje krona under sommaren osv....näe de flesta av de alfabetena jag vill ha hade jag inte innan det är bara tre av dem jag hade innan som jag vill ha och de går att få tag i till bra priser, varför har alfabetena blivit så billiga i USA?? Just nu väntar jag hem en reva, Blossom grand, Vixxen och Daisy skinni mini så lite är på G men Abigail (helst både classic o grand) behöver flytta hit snart om Ronja får önska och Vixen är på G.....sen skulle jag gärna vilja ha Ginger, Tangerine classic och Biography classic men de hinns med så småningom....och för att inte tala om de nya diesen som kom häromdagen det var faktiskt några (fjärilen, svamparna och fåglarna) som kommer flytta hit inom det snaraste, det var länge sen det var flera från en realese som jag velat ha....papper då det behöver också fyllas på både enfärgat och mönstrat, får ta en tur till www.stellas.se den närmsta veckan och fylla på cardstockförådet igen, tyvärr har hon inte crriss cross papprena så det kanske får bli en lite beställning från scraproom också...usch vad jag svamlar runt här ;o)....är nog trött ska kanske smita in en stund till scrapbordet innan Oscar kommer hem och han ska skjutsas till kyrkan o jag ska försöka handla lite det ekar tomt i kylskåpet....
Kramis/LenaS

(bilderna är lånade från www.quickutz.com)

image207
image208

Mer till cybercropen

Som tur är pågår cybercropen på AoS till på söndag så det blir en del skapat denna veckan och Moa är hemma från lekis har åter sina bråkande blåsor i munnen....*suck*....två av utmaningarna var att altra en toarulle och scrappa en LO om ett barnrum och passande nog kom Moas första bilder hon tagit med sin egna kamera igår och hon hade fotat en massa detaljer på sitt rum och några av bilderna fick jag ;o)
Kramis/LenaS

image205image206

Sensation

Visste inte om jag skulle våga visa denna men ja även de alster man lyckats mindre bra kan väl få hamna i rampljuset  eller hur ? ;o)
En LO till köksutmaningen på AoS....
Jag har använt aluminiumfolienär jag stansat ut stjärnorna, plastfolie är bandet mitt på och den är fäst med sådana där påsklammor (ståltråd med plastöverdrag).
LOn handlar om när Oscar kom en kväll i höstas och säger att han tänker scrappa, vi andra satt bara och stirrade på honom och funderade på om han blivit allvarligt sjuk för han verkligen avskyr scrappandet (han scrappade en kort stund i början när jag scrappade men tröttnade fort)
/Lena S

image204

Scrapträff här i Örebro i Mars!!!

Har ni sett det? Klart ni ska komma hit och scrappa & shoppa! Är det nån av er, mina långväga bloggläsare som är sugen på att komma finns det sovplatser här hemma hos oss ;o)

http://www.orebrotraffen.blogspot.com/

Kramis/LenaS

Jag tror

I en av utmaningar skulle man ha med orden "jag tror" i rubriken och jag valde att ha med JAG TROR som rubrike till de uppmanande meningarna som finns med på LOen.....
/LenaS

image203

Min vän Jenny

Mitt bidrag till AoS CC där man skulle ha tre av varje;
3 mönstrade papper
3 ord i rubriken
3 hjärtan
3 blommor
3 brads
3 olika band

image202

/RonjaS

Lär mig sticka!

En LO till till CC på AoS,man skulle ha tre av varje sak och jag har;
3 mönstrade papper
3 styg
3 blommor
3 knappar
3 blombrads
3 foton
3 ord i rubriken
3 utropstecken
3 textrutor

image201

/LenaS

Jag tror du att är lycklig

Detta är Ronjas bidrag till AOS där man skulle ha rubriken "Jag tror" och detta är en LO om Ronjas vän Linn som tyvärr inte finns med oss längre, det finns också med en dold journaling som får vara dold då det är Ronjas innersta tankar......

image200

MUMS

Detta är en av tävlingarna på AoS en skissutmaning och detta vart min tolkning:

image199

/LenaS

Utanför vårt fönster....

Idag cybercropar  vi (typ en scrapträff via nätet) på  http://www.alltomscrap.se/ och en utmaning var att fota utanför fönstret och så här ser det ut utanför vårt fönster......

image198

Vår-känslor

image197

Jag fotar nåt grymt mycket på våren och jag undrar hur många LOer jag har med rubriken Vårkänslor ;o)
Denna Lo vart himla mesig i färgen och ja dubbel-LOer är svåra att fota och det är sådana jag nu satsar på att få gjorda eftersom jag ofta har mycket foton från samma tillfälle, fast det är himla svårt att göra dubbla....
/LenaS

Pettisarna invarderar

image196

var bara tvungen att scrappa om när dessa Littles pet shops djuren kom in i Icca och Moas liv i somras, från ett par stycken bor här numera ca 100 olika djur, div hus och andra små pinaler till dem ;o).....
/LenaS

Lite nytt.....

image194image195

Här kommer två Loer gjorda efter utmaninga på http://scraputmaningen.blogg.se/.
Den första är på Icca och visar hennes nya stora fina "hästtänder", skönt att få bort lite av de äldre singelkorten som ligger i en gigantisk hög här.
Den nedre handlar om Oscars och Moas relation, att han alltid gör sitt bästa för att lära sin lillasyster hur man agerar på dessa data och tv-spelen som jag fattar nada av....
/LenaS

Vår scraphörna!

image187image188image189image190image191image192image193

Ja så här ser det ut där vi sitter och scrappar, oftast jag och Ronja, ibland kommer Moa eller Icca och scrappar lite eller så sätter sig Oscar här och målar sina små figurer. Jag har ett enormt behov av att ha det städat omkring mig när jag börjar på en ny LO, under proccesen så åker det fram saker men så fort LOn är klar så vill jag ha det städat igen inför nästa LO, avundas er som klarar av en kreativ röra.
De mönstrade papprena har jag på Ikea REDD skohyllor och de enfärgade och större spillbitar cardstock står i mappvagnen från Ikea (tyvärr har den utgått).
Hyllan vi har är Ikeas Bestå och den ska få lådor så fort de fått dem i lager, eftersom vår scrapphörna är en stor del av vårt vardagsrum vill jag få bort lite mer av det röriga som lätt blir med alla scrapsakerna. Blommor och schipboardbokstäver har jag sorterade i zippåsar. Brads o öljetter i Zinesselådor. Tjejerna har ett varsitt hyllplan för sina saker bortsett Ronja som har två ;o).
Borden är Ikeas Ingo som vi betsat för att passa in i det övriga rummet. Mitt på borden står vår älskade verktygsväska (för att göra historien kort så var jag rätt anti dessa väskor när jag första gången såg dem dyka upp i scrapbutikerna för flera hundra, stora och helt värdelösa enligt mig, men så fick Biltema in dem som verktygsväskor för endast 99 kr och snygg i färgerna så jag köpte en och nu kan jag säga att det är ett av de bättre köpena vi gjort)
/LenaS

Hur scrapshoppar ni?

När jag började scrappa för 4 år sedan var de svenska scrapbutikerna mycket lätträknade och jag insåg snabbt att det var mycket billigare i USA trots att dollarn var högre då än nu. Tror detta ligger kvar i mitt undermedvetna för det mesta av mina saker kommer från USA fortfarande, QK handlar jag nästan enbart från USA och under dessa fyra år kanske jag har gjort en 80 beställningar från USA (allt från några dollar till ett par hundra dollars beställningar) och 5-6 gånger har jag fått tulla, resten har slinkit genom sas. Idag kommer ca 70 % av mina saker från USA , 20% från vår hemmabutik www.stellas.se och resterande från nån av de övriga svenska butikerna. Från USA kommer sakerna oftast från Lifetime, Remember when eller ebay, på ebay kan man fynda rejält. Jag scrappar rätt så mycket och jag hade aldrig haft råd om jag skulle handlat allt i de svenska butikerna, klandrar inte våra svenska butiker för det, de kan inte rå på skatter osv.
Hur och vart handlar ni andra? Är också lite nyfiken för jag har fått för mig att nyare scrappare inte shoppar i samma utsträckning från tex USA eftersom svenska utbudet är större än för 4-5 år sedan så man behöver liksom inte "lära" sig handla därifrån....
Kramis/Lena S

Splash

Splasch

Nu när vi fått vinter bjuder jag på lite sommarkänslor ;o)
Pysslar en del hemma borde uppdatera inredningsbloggen men hm glömmer hela tiden att fota det är inte alls kul att fota hemmet det blir sällan bra bilder tyvärr men ska försöka få till några bara det blir lite blir dagsljus de bilderna blir bäst....
Kramis/Lena S

Sessa

image184

Som denna syster kan driva en till vansinne mellan varven men hon är ju så söt och älskvärd att man inte kan vara arg nån längre stund på henne.....
/RonjaS

charmtroll

image183


Har en del äldre kort att beta av och det är lite kul att få scrappa småbarnsbilder mellan varven då det blir mycket tuffare tonårs LOer i övrigt....

/LenaS


Scrappade lite igår.....

....trots att det var nyårsafton så var det en bra dag att scrappa på, mina föräldrar kom inte förrän vid 16,30 så det vart många timmar "över" så jag scrappade Iccas dopkort, dessa mindre bra kort är de enda som finns från hennes dop och det känns ju såklart jättetråkigt samtidigt vill jag scrappa denna händelse eftersom jag gjort det åt Ronja och Oscar. Moas dop har jag inte haft modet att göra än och Iccas har nog känts lite tråkiga att scrappa samtidigt som detta är de enda som finns (jag vet det eftersom det bara var Ms bror och fru med på detta dopet och det är de som tagit dessa bilderna). Men en LO kan jag bjuda på och även Ronja fick ro att scrappa igår och idag kommer hennes scrappande klasskompis och sover över tills i morgon då vi ska ha miniscrappträff här hemma så ja det blir nog lite skapande det närmsta dygnet ;o)
Ha en god fortsättning allihop!!
Kramis/ Lena S

 image181